Goed logo ontwerp / logo design

Waardoor wordt een logo een goed logo en een huisstijl een goede huisstijl? Een leuk plaatje is nog geen goed logo. Daarnaast is wat u zelf mooi vindt, ook niet per se een goed logo ontwerp. Daarom willen we u graag enkele tips meegeven voor u zelf begint met het maken van een logo.

Functionaliteit. Een logo ontwerp moet functioneel zijn, stem het af op wat de doelgroep bij u zoekt en welke boodschap u wilt uitdragen.
Herkenning. Het logo ontwerp moet voor herkenning zorgen en bijdragen aan uw naamsbekendheid en identiteit. Bovendien onderscheid u uw bedrijf ermee van anderen.
Originaliteit. Het logo moet origineel zijn en niet te letterlijk worden. Gebruik een afbeelding/idee als uitgangspunt. Trek de afbeelding niet over, maar ga het abstraheren.
Kleurgebruik. De verhouding en kleurgebruik moeten kloppen bij hetgeen u wilt uitstralen! Een logo voor een kinderopvang mag veel uitbundiger zijn dan die van een financieel adviseur.
Typografie. De ene letter is de andere niet. De keuze van het lettertype bepaalt al een groot deel de uitstraling van het logo. Een brede spatiëring geeft rust in de tekst.
Creativiteit. Wees vooral creatief, want dan pas wordt het logo onderscheidend!

Wilt u toch liever u logo laten maken? Bekijk ons portfolio met logo ontwerpen om voorbeelden van ons werk te zien. Bent u overtuigd? Neem dan snel contact op met IDforyou!